Loma Espanjassa

Torrevieja

Aurinkoinen kaupunki Välimeren rannalla

Torreviejan kaupunki Costa Blancalla, Alicanten eteläpuolella on houkutellut useita tuhansia suomalaisia asumaan etelän lämpöön joko osan vuodesta tai pysyvästi.

Torrevieja on myös suosittu lomakohde upeiden rantojensa ja kohtuuhintaisten hintojensa ansiosta, jonne ihmiset tulevat yhä uudelleen nauttimaan auringosta, merestä, hyvästä ruoasta ja rennosta ilmapiiristä. Monet ihmiset tulevat kaupunkiin myös aktiiviselle lomalle, esimerkiksi pelaamaan golfia läheisille, Costa Blancan alueen parhaille golfkentille, joilla on ympärivuotinen pelikausi!

Kalastajakylästä suosituksi kansainväliseksi lomakyläksi

1800-luvun alussa Torrevieja oli vielä perinteinen espanjalainen kalastajakylä, jossa oli asuinrakennusten lisäksi vartiotorni, jonka mukaan paikka on nimetty ( Torre = torni, Vieja = vanha). Ensimmäinen kaupungin väestönkasvu tapahtui, kun suolateollisuus alkoi käyttää Torreviejan satamaa suolan kuljettamiseen, mutta itse asiassa väkiluku alkoi kasvaa eksponentiaalisesti vasta viime vuosikymmeninä turistien kasvun ansiosta. Vielä nykyäänkin Torreviejan päätoimialat ovat matkailun lisäksi suolateollisuus ja kalastus.

Siksi Torreviejasta on nopeasti tullut erittäin suosittu lomakohde, jossa asuu vakituisesti noin 100 000 asukasta. Kuumimmalla matkailukaudella heinä-elokuussa väkiluku on moninkertainen. Espanjalaisten lisäksi kaupungissa asuu huomattava määrä länsi- ja pohjoiseurooppalaisia, ja erityisesti seniorit pitävät paikasta suotuisan ilmaston vuoksi.

Terveyttä edistävä ilmastovyöhyke

Aurinko paistaa Costa Blancalla yli 300 päivää vuodessa ja ilmasto on tasaisempi kuin esimerkiksi Espanjan aurinkorannikolla. Talvet ovat melko leutoja ja lämpötila nousee usein yli 15 asteen kylmimpinäkin kuukausina, tammi-helmikuussa. Keskilämpötila on noin 18 astetta. Ainutlaatuisen ilmaston luovat lähellä kaupunkia sijaitsevat suolajärvet (Laguna de La Mata ja Laguna de Torrevieja), joiden ansiosta mikroilmasto on terveyttä edistävä. WHO on luokitellut Torreviejan ja sen lähialueet yhdeksi maailman terveellisimmistä ilmastoalueista, ja esimerkiksi erilaisista hengitystieoireista, ihosairauksista tai nivelongelmista kärsivät ihmiset voivat hyötyä suuresti alueen suotuisasta mikroilmastosta. Terve ilmasto on monille eläkeläisille tärkeä kriteeri, minkä vuoksi Torreviejan seutu on valittu paikkaksi, jossa voi viettää osan vuodesta poissa pohjoisen talven kylmyydestä ja tuulesta. Lue lisää ilmastosta eri vuodenaikoina.

Päivä kuluu mukavasti hiekkarannoilla

Torrevieja tunnetaan erityisesti upeista pitkistä hiekkarannoistaan, ja auringonpalvojat voivat valita suosikkinsa useista kaupungin rannoista. Rannalla voi viettää aikaa paitsi auringosta ja merestä nauttien, myös erilaisten aktiviteettien parissa, sillä monilla rannoilla on erilaisia leikkipaikkoja ja mahdollisuus vuokrata vesiskootterit vaikkapa lyhyeksi matkaksi. Ravintoloita, kahviloita ja baareja löytyy rantojen läheisyydessä kulkevalta viehättävältä rantabulevardilta eli Paseo Maritimolta moneen makuun, joten niissä on mukava käydä virkistäytymässä rantaloman aikana. Voit myös mennä pienelle päiväkävelylle sataman lähellä olevalle aallonmurtajalle, jonne on rakennettu hurmaava lähes puolitoista kilometriä pitkä kävelytie.

Aktiiviseen vapaa-aikaan on monia vaihtoehtoja

Torrevieja ja sen lähialueet tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Esimerkiksi La Matan suolajärven ympärillä sijaitsevan luonnonpuiston alueella on monia erilaisia patikointi- ja pyöräilyreittejä. Osa suolajärvien ympäristöstä on suojeltu kansallispuisto, jonka luonto on ainutlaatuinen ja jossa voi nähdä esimerkiksi monia erilaisia lintulajeja.

Torrevieja tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet mm. ratsastusta, sukellusta tai erilaisia pallolajeja. Golfin ystävät pitävät erityisesti Torreviejan alueesta, sillä vain noin 10 minuutin päässä on neljä upeaa pelikenttää, joilla voi pelata ympäri vuoden hyvin hoidetussa ympäristössä.

Ikäihmiset nähdään usein pelaamassa petankkia ja seurustelemassa jossakin kaupungin lukuisista puistoista tai hiekkarannoilla. Mikä voisi olla mukavampaa kuin viettää päivä ulkona auringonpaisteessa hyvässä seurassa pelaamassa rauhassa…

Paljon tekemistä lapsiperheille

Lapsiperheille Torrevieja tarjoaa paljon hauskaa tekemistä ranta-aktiviteetin lisäksi. Lapset viihtyvät varmasti esimerkiksi Eurooppa-teemaisessa puistossa ( Parque de las Naciones ), jossa on paitsi hauska leikkipaikka jättiläislohikäärmeillä, myös mahdollisuus ruokkia lintuja, kaloja ja kilpikonnia ja usein myös pomppulinna, minijuna jne. perheen pienimmille.

Toisaalta rannan lähellä on huvipuistoalue, joka on avoinna useimpina päivinä kesäkaudella, muuten enimmäkseen viikonloppuisin. Kesäisin kaupungin valtavat vesipuistot tarjoavat elämyksiä ja virkistystä koko perheelle. Hieman isommat lapset haluavat varmasti testata mikroautoilua Orihuela Costalla tai keilailla.

Lähistöllä, noin tunnin ajomatkan päässä, on myös useita elämyksellisiä eläinpuistoja, kuten Terra Natura (Murcia & Benidorm) ja RioSafari Elchessä. Näissä voi vaikka uida merileijonien kanssa ohjaajan ohjauksessa tai ruokkia kirahveja käsin! Eläinpuiston lisäksi Benidormissa on myös suuri huvipuisto (Terra Mitica), jossa on perinteisten huvipuistolaitteiden lisäksi erilaisia sirkustyyppisiä esityksiä.

Osta ostoksia torilla tai upeissa ostoskeskuksissa

Shopaholic löytää monia ostosmahdollisuuksia Torreviejan alueelta. Paikallisen tapana on suosittua ostaa kaikkea mitä tarvitset torilta, jossa myydään melkein mitä tahansa vihanneksista ja hedelmistä monenlaisiin kulutustavaroihin ja matkamuistoihin. Torreviejan urheilupuistossa on tori perjantaisin, mutta lähialueilla isompia ja pienempiä toreja riittää viikon jokaisena päivänä. Tietysti Torreviejassa on myös suuri moderni ostoskeskus (Habeneras) ja lisäksi kaupungin pääkaduilla on monenlaisia kauppoja ja erikoisliikkeitä. Costa Blancan alueen suurin ostoskeskus, shoppailijoiden paratiisi Zenia Boulevard  on myös vain 10 minuutin ajomatkan päässä Orihuela Costassa.

Kulttuurikohteet ja museot

Kulttuurin ystäville Torrevieja tarjoaa useita vierailun arvoisia kohteita, kuten pääsiäismuseo (Museo de Semana Santa) ja Meri- ja suolamuseo. Torreviejan keskustassa on vain vähän varsinaisia historiallisia kohteita, sillä kaupungin alueella oli asutusta vasta 1700-luvun lopulla. Lisäksi kaupunki tuhoutui lähes kokonaan maanjäristyksessä vuonna 1829. La Iglecia Archiprestal de la Inmaculada Concepcion -kirkko, joka sijaitsee aivan keskustassa, Plaza de Constitution -aukion laidalla, on tyyliltään uusklassinen ja rakennettiin vuonna 1844 edellisen, tuhoutuneen kirkon perustukset.

Torreviejasta on helppo tehdä retkiä Alicanteen, Cartagenaan, Elcheen tai Murciaan, missä on muutakin nähtävää historiallisten kohteiden ja arkkitehtuurin ystäville.

Palvelutarjonta on runsas – myös suomeksi

Keskellä on valtava valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita. Yöelämä on kuitenkin suhteellisen rauhallista verrattuna moniin turistikohteisiin. Useita palveluita on saatavilla myös suomeksi. Lähellä Los Locos -rantaa on esimerkiksi Centro Comercial Finlandes, josta löytyy suomalaisia tuotteita myyvä pieni myymälä sekä muita palveluyrityksiä. Torremarket, toinen suomalaisia elintarvikkeita myyvä kauppa/kahvila, löytyy lähellä Acequion rantaa.

Lisäksi esimerkiksi paikallinen Suomi-seura tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin harrastuspiireihin, jotka ovat erityisen suosittuja seniorien keskuudessa. Arkisin klubin kahvilassa Calle Suecia kadulla voi viipyä vaikkapa vastaleivotun korvapuustin ääressä tai lainata kirjoja laajasta kirjastosta (huomaa, että palvelut ovat vain jäsenille, mutta jäsenmaksu on 35 €/vuosi , joten kannattaa liittyä).

Suomalaisille urheilumatkoja tarjoavat mm. Ahtletiq

WhatsApp