Loma Espanjassa

Costa blanca

Costa Blanca eli "valkoinen rannikko" sijaitsee Espanjan itärannikolla, noin 400 km Barcelonasta etelään ja 500 km Malagasta koilliseen. Alue käsittää siis noin 200 kilometriä Espanjan Välimeren rannikkoaluetta. Alueella asuu noin kolme miljoonaa ihmistä, joiden joukossa on runsaasti eri kansallisuuksia.

Costa Blancan alueen rannikkokaupungit tunnetaan erityisen suosittuina rantalomakohteina, joista löytyy kaikki onnistuneen rantalomailun elementit: aurinko, lämpö, meri ja nimensä mukaisesti pitkät, ihanat, valkoisena hohtavat hiekkarannat.

Rantaelämän lisäksi alue tarjoaa myös kulttuurin ystäville monia tutustumisen arvoisia kohteita, kuten Alicanten, Elchen ja Orihuelan kaupungit, joista löydät upeita historiallisia kohteita ja viehättäviä vanhoja kaupunginosia. Benidormin kaupunki on Costa Blancan viihdekeskus, josta on tullut yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista Nizzan ja Pariisin ohella.

Lisäksi alueen houkuttelevuutta lisäävät lukuisat korkealaatuiset golfkentät, jotka houkuttelevat erityisesti länsi- ja pohjoiseurooppalaisia golfin ystäviä. Suotuisan ilmaston ansiosta Costa Blancalla on ympäri vuoden erinomaiset mahdollisuudet harrastaa golfia ja monia muita urheilulajeja.

Kuitenkin myös yhä useammat skandinaavit asuvat alueella ympäri vuoden. Suurin osa suomalaisista on keskittynyt Costa Blancan eteläisimpiin osiin, Torreviejan ja Orihuela Costan alueille. Torreviejan alueelle onkin muodostunut Etelä-Euroopan toiseksi suurin suomalaisyhteisö Aurinkorannikon jälkeen. Monien valintaan vaikuttaa yksi tai useampi seuraavista tekijöistä:

  • Upea ilmasto ympäri vuoden; talvet ovat leudompia ja vähemmän sateisia kuin esimerkiksi Costa del Solin alueella eli suomalaisten suosimalla Aurinkorannikolla
  • Suolajärvien ansiosta terve mikroilmasto
  • Kohtuullinen hintataso sekä asunnoille että monille palveluille
  • Hyvät palvelut myös suomeksi
  • Erinomaiset golfkentät, joilla pelaaminen on suhteellisen edullista
  • Hyvät mahdollisuudet monipuoliseen ulkoiluun ja urheiluun ympäri vuoden
  • Lyhyen matkan päässä Alicanten lentokentältä, jolta on hyvät lentoyhteydet
  • Skandinaavinen koulu, jossa suomalaisia lapsia voidaan opettaa heidän äidinkielellään
WhatsApp